Dzisiaj jest wt wrz 25, 2018 9:16 am


brakujace elemnty z wersji 3

Uzupełnienie instrukcji w PDF
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

szogunek

  • Posty: 127
  • Rejestracja: pt mar 30, 2012 10:49 am

brakujace elemnty z wersji 3

Postwt cze 30, 2015 3:04 pm

tak, na pierwszy rzut oka, to:
1. brak konfiguracji wydruku faktur(ustawienia wydrukow, kalibracja i rozmiar czcionki), obecny wzor faktur moze pozostac dla PDF, natomiast dla wydruku juz nie pasuje w papier ktory uzywamy.
2. brak konfiguracji ibok (moze dopiero po aktywacji nie wiem)
3. przy konfiguracji poczty email brak nadal obslugi SSL lub TLS jak i podpisu cyfrowego (bardzo wazne przy wysylaniu kilku tysiecy maili na raz)
4. blad w okreslaniu utworzenia ibok a numerem klienta? pierwszy dodany ma numer 0001 a ibok dodany jako ibok00001?
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1778
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postwt cze 30, 2015 10:36 pm

1. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym "papierem"

2. Tak, dopiero w werrsji pelnej po odblokowaniu pojawia sie zakladka konfiguracyjna

3. Poki co sa bardziej palace kwestie. :-)

4. Musisz podkrecic jasnosc. Czytam ktorys raz i nie wiem czego dotyczy problem.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Pikol

  • Posty: 33
  • Rejestracja: sob kwie 05, 2014 1:51 pm

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postsob lip 04, 2015 3:47 pm

1.Przy płatnościach masowych przydał by się monit o(wpłacie) rozliczeniu klienta który jest zablokowany
2.lista urządzeń, przy klikanieciu na dane ip w pyxisie 3c automatycznie w oknie główny podświetlał się user do którego jest dane ip (urządzenie) przypisanie w pyxis4sql brak
3 można by zrobić odnośnik tak jak to jest zrobione z statystykami intruxa ale zeby otwierało zakładke klienta w intruxie lub podobnie(chodzi o wieksza integracje z intruxem lub mietkiem)
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1778
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postsob lip 04, 2015 4:05 pm

1. A do czego taki monit mial by sluzyc?

2. Traktowalem takie zachowanie 3ki jako "akceptowalna niedogodnosc", zeby nie tworzyc kolejnej tabeli. W P4 zrobilem to juz jak nalezy. :-)

3. No i tu tez przydalo by sie uzasadnienie tej opcji. O ile statystyki rozumiem, to po co chesz podgladac karte usera na Intruxie, skoro to jest to zestaw informacji ktore masz w Pyxisie (tylko jest ich duuuuzo mniej)?
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Pikol

  • Posty: 33
  • Rejestracja: sob kwie 05, 2014 1:51 pm

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postśr lip 22, 2015 10:54 pm

płatności masowe
jak przeksięgować wpłatę jeżeli klient wpłacił na inne konto pieniądze
(brat zapłacił siostrze kasę na swoje konto)

nie widzę opcji zaznacz jako zaksięgowane jak to było w p3
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1778
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postśr lip 22, 2015 11:16 pm

Ja bym usunal wplate zaksiegowana u brata i dodal ja siostrze (dolaczajac w uwagach opis).
W tabeli archiwalnej oplat u brata bedzie widniala jako usunieta. Powinno sie dojsc co i jak nawet po dluzszym czasie.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Pikol

  • Posty: 33
  • Rejestracja: sob kwie 05, 2014 1:51 pm

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postczw lip 23, 2015 8:40 pm

jak usunę wpłatę w karcie klienta to i tak ona sie pojawi w płatnościach masowych
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1778
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postczw lip 23, 2015 9:48 pm

A faktycznie, przeciez ja odksieguje automatycznie. :-)

Postaram sie dodac w wnastepnej wersji opcje zmiany przypisania wplaty do klienta.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

net-com

  • Posty: 3
  • Rejestracja: pn sie 20, 2012 9:41 pm
  • Lokalizacja: Grajewo

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postczw lip 23, 2015 10:24 pm

mi brakuje możliwości wydruku KP w formacie A5
Offline

wrobli

  • Posty: 286
  • Rejestracja: pt kwie 15, 2011 11:32 am
  • Lokalizacja: Kramsk

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postpt lip 24, 2015 9:08 pm

net-com pisze:mi brakuje możliwości wydruku KP w formacie A5

Nie tobie jednemu :)
Offline

szogunek

  • Posty: 127
  • Rejestracja: pt mar 30, 2012 10:49 am

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postwt sie 04, 2015 12:24 pm

szogunek pisze:tak, na pierwszy rzut oka, to:
1. brak konfiguracji wydruku faktur(ustawienia wydrukow, kalibracja i rozmiar czcionki), obecny wzor faktur moze pozostac dla PDF, natomiast dla wydruku juz nie pasuje w papier ktory uzywamy.


chodzi o wydruk faktury papierowej wraz z drukiem przelewu (tak jak to mialo miejsce w wersji 3)
z uwagi na to ze druki przelewu moga byc rozne, byla mozliwosc kalibracji tabel, czcionek odleglosci od brzegow itp
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1778
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postwt sie 04, 2015 12:44 pm

Przewidziany jest wydruk na czystych kartkach A4, nie ma wiec potrzeby kalibrowania.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

szogunek

  • Posty: 127
  • Rejestracja: pt mar 30, 2012 10:49 am

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postczw kwie 07, 2016 12:24 pm

do wydrukow uzywam, kolorowego papieru firmowego, wiec przydaloby sie przywrocic ta opcje z v3 pyxisa
Offline

sodden

  • Posty: 33
  • Rejestracja: czw wrz 26, 2013 12:38 am

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postsob maja 07, 2016 12:03 am

dlaczego po eksporcie danych z v3 na v4 w programie brakuje faktur wystawionych oraz brak historii płatności masowych?

Jest to uciążliwe ponieważ bilans otwarcia powiedzmy jest na minusie (-90zł) i klient pyta za jakie mc wpłacił a za jakie nie. Nie mam możliwości sprawdzenia. Muszę odpalać v3 i sprawdzać. Praca w 2 programach jest męcząca.
Offline

Jardo

  • Posty: 337
  • Rejestracja: pt lut 12, 2010 10:26 pm

Re: brakujace elemnty z wersji 3

Postsob maja 07, 2016 7:38 pm

sodden pisze:dlaczego po eksporcie danych z v3 na v4 w programie brakuje faktur wystawionych oraz brak historii płatności masowych?

Jest to uciążliwe ponieważ bilans otwarcia powiedzmy jest na minusie (-90zł) i klient pyta za jakie mc wpłacił a za jakie nie. Nie mam możliwości sprawdzenia. Muszę odpalać v3 i sprawdzać. Praca w 2 programach jest męcząca.


To idzie przeboleć. Gorzej z Ibokiem - musiałem stworzyć kopię i podlinkować panel logowania do starego w nowym.
Następna

Wróć do Pyxis4SQL - instalacja, konfiguracja, opcje...

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość