Dzisiaj jest pn gru 10, 2018 3:17 pm


Intrux

Problemy w konfiguracji współpracy z systemem INTRUX.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1791
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Intrux

Postśr sty 23, 2013 11:57 pm

Ostatnio coraz wiecej osob laczy Pyxisa z Intruxem. Mysle, ze takie zgrupowanie watkow tej wspolpracy dotyczacych moze byc pomocne. Zobaczymy. :-)
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Rafi

  • Posty: 50
  • Rejestracja: czw lis 29, 2012 12:46 pm

Re: Intrux

Postwt sty 29, 2013 3:38 pm

Witam
Ja mam coś na początek.
W Intrux 9.0 można wprowadzić kilka taryf w ciągu doby. Jest jednak warunek, aby Pyxis wysyłał informację o prędkości w formie np. T-1 ( a nie jak teraz np.Down 2048 kbit/s, Up 512 kbit/s ), ponieważ jest to informacja, dzięki której Intrux przypisze wszystkie prędkości klientowi na podstawie opcji T-1 z parametrami ustawionymi w serwerze.
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1791
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: Intrux

Postwt sty 29, 2013 4:37 pm

Pysis obsluguje taryfe nocna i dzienna i w tych 2 opcjach mozesz sie poruszac. Ustalasz w panelu intruxa czas obowiazywania nocnej taryfy i wg tego masz ustawiane predkosci dla klientow. Mozna tez zrobic tak, ze klienci ktorzy maja na biezaco abonament placony maja w nocy predkosc x2.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Rafi

  • Posty: 50
  • Rejestracja: czw lis 29, 2012 12:46 pm

Re: Intrux

Postwt sty 29, 2013 8:33 pm

Intrux w wersji 9.0, ma taką możliwość, że jeśli ustawimy dla klienta parametr np. T-1, to można edytować zmienne na serwerze, gdzie taryfa T-1 będzie miała np. 3 lub 4 prędkości w ciągu doby, czyli userowi możemy dać np. 6 Mb/s w nocy od 01.00-07.00. Jeśli Pyxis wyśle parametr T-1 czy T-2, to Intrux nie musi mieć dokładnych down czy up w dzień czy w nocy, bo te parametry ustawiamy jednorazowo w systemie. Konsultowałem to z Panem Grzegorzem z Intruxa, jakiś czas temu i był nieświadom, że to działa inaczej, czyli tak jak teraz
Offline

Pyxis

Site Admin

  • Posty: 1791
  • Rejestracja: pn wrz 29, 2008 11:40 pm
  • Lokalizacja: Strzegom

Re: Intrux

Postwt sty 29, 2013 9:14 pm

Ale Pyxis wysyla dokladnie takie pasmo jakie ma wpisane klient w karcie czy na konkretnym urzadzenieu (jesli osobno kolejkowne). Te wartosci mozna jednym klikniecem wstawic lub zmodyfikoac dla calej bazy, wiec nie bardzo wide miejsce dla wykorzystywania ustawien globalnych Intruxa w v9.
Piotr Szkut - PYXIS
Offline

Rafi

  • Posty: 50
  • Rejestracja: czw lis 29, 2012 12:46 pm

Re: Intrux

Postwt sty 29, 2013 9:55 pm

Wszystko jasne i klarowne, korzystam z Pyxisa, więc tak robię. Wątek dotyczył tylko propozycji rozszerzenia możliwości ustawień taryfy dla klienta. Fajnie byłoby zamieścić w ofercie taki dodatek ( 2 Mbps/4Mbps/8Mbps ), co by nie "wzruszał łącza" w nocy a ładnie wyglądał. Na rynku ciasno i kilka drobnych niuansów może zdecydować o wyborze naszej oferty a nie konkurencji. Jak pisałem, jest to propozycja i jeśli programowo zmiana w Pyxisie pociąga za sobą duże komplikacje, to trudno. Może inny pomysł będzie, to znów napiszę.

Wróć do Współpraca z INTRUX

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron